Marsvin.no
Forside

Før du kjøper
Miljø og utstyr
Fôring av marsvin
Temming
Helse og sykdom
Biologi og oppdrett

Annonser
Artikler
Bøker
LinkerHåndtering og temming

Ved anskaffelse er det best at marsvinet blir overlatt mest mulig til seg selv det første døgnet, slik at det kan venne seg til de nye omgivelsene. Det er mye å forholde seg til på en gang med nytt hjem, nytt bur, nye lukter, lyder og kansje ny livsledsager. Opptre forsiktig i begynnelsen og unngå brå bevegelser og lyder som kan skremme dyrene. Sørg for å ha et tykt høy- eller strålag slik at marsvinet kan gjemme seg. Da føler dyret seg tryggere og kan betrakte sine nye omgivelser i fred og ro.

La marsvinene venne seg til hånden din ved at du tar den forsiktig ned i buret med en liten godbit. Hold hånden rolig og la marsvinene få utforske den og gjøre seg kjent med luktene dine. Vær tålmodig! Etter en stund vil de bli fortrolige med deg og vil uten innvendinger la seg løfte opp i hendene dine.

Når du løfter opp marsvin er det viktig at hele kroppen får støtte. Bruk alltid to hender. Ta tak rundt brystet med den ene hånden mens du støtter bakparten med den andre. Hvis barn skal bære dyrene bør de også holde dem inntil kroppen. Løft aldri marsvin etter nakkeskinnet. Marsvin er sarte dyr og vil lett bli skadet ved fall. Enhver håndtering må skje på dyrets premisser og på en forsiktig og hensynsfull måte.

 
Copyright © Marsvin.no 2008-2018. Teksten er basert på Mattilsynets veiledningsbrosjyre.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Marsvin.no og de respektive forfatterne.
En del av Dyr og Media AS. Samarbeidspartnere: Dyrenett.no.