Undulat.no
Forside

Før du kjøper
Miljø og utstyr
Fôring av undulat
Temming
Helse og sykdom
Biologi og oppdrett

Annonser
Artikler
Bøker
LinkerFôring av undulat

Fuglen må alltid ha tilgang på friskt vann, helst via en "vannkolbe" eller drikkeflaske som gjøres ren daglig. Mange undulater setter også pris på et badekar, som lettest henges i en buråpning.

For ensidig, fetende og feil ernæring er den vanligste sykdomsårsak blant tamfugler, så du bør sette deg nøye inn i hva som er anbefalt diett for undulater. En god frøblanding bør utgjøre hovedfôret. Dessuten bør fuglen få tilskudd av kraftfór, mineraler og vitaminer. En kalkblokk med jod og evt. andre mineraltilsetninger er også obligatorisk. Det finnes en rekke gode produkter på markedet, spør din lokale dyrebutikk.

Fra din vanlige husholdning bør fuglen få varierte smakebiter av brød, hardkokt egg, frukt og rå grønnsaker (revet gulrot er populært). I sommerhalvåret er friske løvetannblader, vanngress og ikke minst små bunter av gresstrå med frø populært. Pass på at grøntfôr som plukkes utendørs ikke er forurenset av sprøytemidler, veistøv eller lignende.

"Fuglegodterier" selges i mange varianter og bør brukes med måte, spesielt typer som er svært fetende. Gi aldri avokado, som er giftig for fugler, eller kål, som er for sterkt for magen. Gi heller aldri fugler svært salte eller søte ting som cola, potetgull, salt mat eller lignende.

 
Copyright © Undulat.no 2008-2018. Teksten er basert på Mattilsynets veiledningsbrosjyre.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov
om opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Undulat.no og de respektive forfatterne.
En del av Dyr og Media AS. Samarbeidspartnere: Dyrenett.no.